To­ma­ten­pas­ta met zoe­te pom­poen

(190) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 190

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
  4. Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel de ricotta erover.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm het 10 min. al omscheppend in een hapjespan. Verdeel tot slot de ricotta erover.

Tip:

Variatietip: Vervang voor meer pit de ricotta door blauwaderkaas, zoals Cambozola 70+.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Tomatenpasta met zoete pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­pas­ta met zoe­te pom­poen

1
1
  • 300 g volkorenpenne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 verse pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min.

4
4
  • 375 g tomato frito

Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.

5
5
  • 250 g ricotta

Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden en verdeel de ricotta erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.