bewaar
Tomatenpasta met zoete pompoen
Tomatenpasta met zoete pompoen
bewaar

Tomatenpasta met zoete pompoen

25 min. bereiden
191waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

1

verse pompoen

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tl

gedroogde rozemarijn

375 g

tomato frito

250 g

ricotta

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.

4

Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel de ricotta erover.

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm het 10 min. al omscheppend in een hapjespan. Verdeel tot slot de ricotta erover.

algemeenVariatietip: Vervang voor meer pit de ricotta door blauwaderkaas, zoals Cambozola 70+.