bewaar
Penne met tomaatjes & garnalen
Penne met tomaatjes & garnalen
bewaar

Penne met tomaatjes & garnalen

Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen.

15 min. bereiden
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

1

venkelknol

2 el

traditionele olijfolie

350 g

tomato frito

150 ml

visbouillon van tablet

250 g

romaatjes

30 g

verse peterselie

250 g

ijsgarnalen

Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.

3

Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.

variatietipEten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.