bewaar
Risotto met gebakken garnalen
Risotto met gebakken garnalen
bewaar

Risotto met gebakken garnalen

Avondje Italiaans, met tijgergarnalen en zongedroogde tomaten.

40 min. bereiden
205waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

visbouillon van tablet

500 g

diepvries tijgergarnalen

2

sjalotten

4 el

traditionele olijfolie

350 g

risottorijst

3 el

semi-zongedroogde tomaten

100 ml

witte wijn

3

bosuien

Avondje Italiaans, met tijgergarnalen en zongedroogde tomaten.

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.

2

Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alles gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. van het vuur af staan.

3

Snijd de bosui in ringen. Verhit de resterende olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

tip

combinatietipLekker met een salade van sperziebonen.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.