Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje
Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje
bewaar
bewaar

Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje

Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
60waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.

2

Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bestrooi met ⅓ van de kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.

3

Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietipLekker met gebakken chipolataworstjes en ovengeroosterde aardappelpartjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje

Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig