Ge­roos­ter­de pom­poen met Par­me­zaan­korst­je

Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker!

(52) waardeer
mediterraan bijgerecht Het kruidige korstje maakt de pompoen extra lekker! 4 personen
3 52

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  2. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bestrooi met ⅓ van de kruiden, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de panko en kaas met de rest van de kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het pankomengsel de laatste 10 min. van de baktijd over de pompoen. Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken chipolataworstjes en ovengeroosterde aardappelpartjes.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pompoen met Parmezaankorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pom­poen met Par­me­zaan­korst­je

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 flespompoen

Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Verdeel de ongeschilde pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

4
4

Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.

5
5
  • 100 g Parmigiano Reggiano

Rasp ondertussen de kaas.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

7
7
  • 100 g panko Japans paneermeel
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de kaas en panko met de rest van de Italiaanse kruiden, olie en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel na 10 min. het pankomengsel over de pompoen en zet terug in de oven, zodat er een krokant laagje ontstaat.

9
9

Neem uit de oven, verdeel de pompoen over een schaal en serveer.

combinatietip:

Lekker met gebakken chipolataworstjes en ovengeroosterde aardappelpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.