Geroosterde pompoen met kikkererwten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kleine oranje pompoen
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 9 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 gele paprika's (in stukken)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 blik kikkererwten ((400 g), afgespoeld en uitgelekt)
- 1 eetlepel verse munt ((zakje a 15 g), fijngesneden)
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de pompoen over de lengte en verwijder de zaadjes en de draden. Snijd de pompoen in achten en halveer deze parten vervolgens weer in de lengte. Verwijder de schil. Meng in een kom de knoflook met de komijn, (versgemalen) zwarte peper, zout en 6 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen en de paprika in de kom met de olie en meng goed. Leg de groenten op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster de pompoen en de paprika in de oven in 15 minuten bruin en gaar. Klop een dressing van het citroensap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep de kikkererwten en de munt erdoor. Verdeel de pompoen en de paprika over 4 borden en laat het afkoelen tot lauwwarm. Schep de kikkererwten met dressing erbij. Lekker met bruine bolletjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 32 g
- vet 36 g