Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g pompoen
- 1 rode ui
- 250 g kastanjechampignons
- 100 g paddenstoelenmelange
- ½ el gedroogde oregano
- 4 el olijfolie extra vierge
- 150 g couscous
- ½ bakje bieslook (bakje à 25 g)
- 3 takjes munt
- 1 tl paprikapoeder
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de oregano en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor. Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 25 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
Verwarm de ovengrill voor.
- 250 g pompoen
- 1 rode ui
- 250 g kastanjechampignons
- 100 g paddenstoelenmelange
Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
- ½ el gedroogde oregano
- 3 el olijfolie extra vierge
Bestrooi met de oregano en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om.
- 150 g couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork.
- ½ bakje bieslook
- 3 takjes munt
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn.
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl paprikapoeder
Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor.
Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.