bewaar
Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen
bewaar

Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen

De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
77waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

pompoen

1

rode ui

250 g

kastanjechampignon

100 g

paddenstoelenmelange

½ el

gedroogde oregano

4 el

olijfolie extra vierge

150 g

couscous

½ bakje

bieslook

3 takjes

munt

1 tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.

Aan de slag

Verwarm de ovengrill voor. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de oregano en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor. Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.

tip

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.