bewaar
Herfstsalade met gebakken paddenstoelen
Herfstsalade met gebakken paddenstoelen
bewaar

Herfstsalade met gebakken paddenstoelen

Een salade vol aardse smaken.

25 min. bereiden
381waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

7 el

traditionele olijfolie

200 g

paddenstoelen voor risotto

250 g

kastanjechampignon

1 el

wittewijnazijn

2 tl

Franse mosterd

1

sjalot

½ teen

knoflook

150 g

rucolaslamelange

4 el

oven roasted amandelen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een salade vol aardse smaken.

Aan de slag

1

Verhit de grillpan. Snijd de courgette in dunne schuine plakken, bestrijk met de 2 el olie (per 4 personen) en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat afkoelen.

2

Maak de paddenstoelen en champignons schoon met keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in stukken en de kastanjechampignons in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de fijnsneden kruiden, peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. gaar. Neem uit de pan. Laat afkoelen op een bord. Giet af, vang het eventuele vocht op.

3

Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd en eventueel het vocht van de paddenstoelen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook erboven, voeg de sjalot toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de courgette, paddenstoelen, amandelen en de dressing.

combinatietipLekker met stevig bruin brood.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.