Schelpjes met courgette, munt & amandelen
Deze rappe pasta zit vól smaak: artisjokharten, munt en citroenolie. De amandelen maken het gerecht lekker crunchy.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g schelpjespasta
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g artisjokharten in blik
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g courgette
- 150 g oven roasted amandelen
- 15 g verse munt (bakje)
- 3 el olijfolie frisse citroen (flesje 250 ml)
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof. Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.
- Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel. Garneer met de rest van de munt en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 350 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Schelpjes met courgette, munt & amandelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Schelpjes met courgette, munt & amandelen

- 300 g schelpjespasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g artisjokharten in blik
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken.

- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g courgette
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf in de lengte in linten.

Voeg de courgette en knoflook toe aan de ui en bak op middelhoog vuur 5 min. mee. Schep regelmatig om.

- 150 g oven roasted amandelen
Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en hak de amandelen grof.

- 15 g verse munt
Voeg de artisjokharten, peper en eventueel zout toe aan het groentemengsel en verwarm nog 2 min. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

- 3 el olijfolie frisse citroen
Meng de pasta, amandelen, de helft van de munt en de citroenolie door het groentemengsel.

Garneer met de rest van de munt en serveer. Bon appétit!