Spelt met aman­de­len en lams­worst­jes

Spelt met groenten, specerijen en knapperige amandelen.

(21) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Spelt met groenten, specerijen en knapperige amandelen. 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. bruin. Voeg de courgette, ui, peper en eventueel zout toe en bak op middelhoog vuur 10 min. Giet de spelt af en doe in een schaal. Meng de amandelpasta en vadouvan door de warme spelt en breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat de paprika’s uitlekken, vang het vocht op. Snijd de paprika’s in stukjes. Meng de paprika, 2 el van het uitlekvocht van de paprika’s, de courgette en ui door de spelt. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof. Meng de peterselie door de spelt en bestrooi met de amandelen. Serveer met de lamsworstjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spelt met amandelen en lamsworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt met aman­de­len en lams­worst­jes

1
1
  • 200 g AH Biologisch spelt

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 ui

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 4 lamsworstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. bruin. Voeg de courgette, ui, peper en eventueel zout toe en bak op middelhoog vuur 10 min.

4
4
  • 3 el amandelpasta
  • 2 tl vadouvan kruidenmix

Giet de spelt af en doe in een schaal. Meng de amandelpasta en vadouvan door de warme spelt en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 295 g gegrilde paprika's in pot

Laat de paprika’s uitlekken, vang het vocht op. Snijd de paprika’s in stukjes.

6
6

Meng de paprika, 2 el van het uitlekvocht van de paprika’s, de courgette en ui door de spelt.

7
7
  • 20 g verse platte peterselie
  • 50 g oven roasted amandelen

Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof.

8
8

Meng de peterselie door de spelt en bestrooi met de amandelen. Serveer met de lamsworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.