Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

Ratatouille kun je met veel combineren. Probeer het eens met spelt.

(3) waardeer
frans hoofdgerecht Ratatouille kun je met veel combineren. Probeer het eens met spelt. 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm. Snijd de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en doe de tomaat, tomatenblokjes en azijn erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper. Roer regelmatig.
  2. Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en ½ tl citroenrasp (per 2 personen). Serveer de spelt bij de ratatouille. Garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
November 2017 , Kickstart 10-daagse , Receptkaart 2018 week 03-04

Kruidige spelt met mediterane ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge spelt met me­di­te­ra­ne ra­ta­touil­le

1
1
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • ½ aubergine
  • 1½ trostomaat

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in stukken van 1½ cm. Snijd de tomaten in parten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • ½ el gedroogde Provençaalse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en Provençaalse kruiden 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min.

3
3

Voeg de courgette en aubergine toe en bak 5 min.

4
4
  • 200 g tomatenblokjes
  • ½ tl balsamicoazijn

Draai het vuur laag en doe de tomaat, tomatenblokjes en azijn erbij.

5
5

Laat met de deksel op de pan op laag vuur 35 min. stoven. Breng op smaak met peper. Roer regelmatig.

6
6
  • 150 g spelt

Bereid ondertussen de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking.

7
7
  • ½ citroen
  • 10 g verse platte peterselie
  • 5 g verse munt

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de peterselie en munt fijn.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de spelt met de rest van de olie, de helft van de peterselie, de munt en ½ tl citroenrasp (per 2 personen).

9
9

Serveer de spelt bij de ratatouille. Garneer met een partje citroen en de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.