Herfst­sa­la­de met wit­lof, pit­ti­ge kaas en pad­den­stoe­len

Een salade in de herfst? Ja, doen!

(12) waardeer
hoofdgerecht Een salade in de herfst? Ja, doen! 2 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in 20 min. beetgaar.
  2. Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.
  3. Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.
  4. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord.
  5. Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal. Schep de 3/4 van de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen.
  6. Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlofkwarten op hoog vuur 2 min. Schep samen met de paddenstoelen, tartufo-olie, de rest van de azijn en peper en eventueel zout door de linzen.
  7. Schep de eikenbladsla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 18  g
  • natrium 645 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 50 2016

Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­sa­la­de met wit­lof, pit­ti­ge kaas en pad­den­stoe­len

1
1
  • 100 g gedroogde donkergroene linzen

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 200 g paddenstoelen voor vlees

Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 stronken witlof

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.

4
4
  • 25 g ongebrande walnoten

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord.

6
6

Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal.

7
7
  • 1½ el azijn

Schep de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen.

8
8

Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlofkwarten op hoog vuur 2 min.

9
9
  • 10 g tartufo-olie (truffelolie)*
  • ½ el azijn

Schep samen met de paddenstoelen, tartufo-olie, de azijn en peper en eventueel zout door de linzen.

10
10
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 150 g gorgonzola piccante blauwaderkaas

Schep de eikenbladsla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.