bewaar
Linzensalade met paddenstoelen
Linzensalade met paddenstoelen
bewaar

Linzensalade met paddenstoelen

45 min. bereiden
20 min. wachten
192waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

blonde linzen

1 teen

knoflook

4 takjes

tijm

2 bakjes

paddenstoelenmelange

5 el

olijfolie

2

sjalotten

150 g

zongedroogde tomaten

3 el

rodewijnazijn

1 zak

rucola

3 el

witte natuurazijn

4

eieren

Aan de slag

1

Breng de linzen in ruim water met de knoflook en 2 takjes tijm aan de kook. Kook in 20 min. op laag vuur gaar. Giet af en verwijder de knoflook en tijm met een schuimspaan.

2

Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Verhit 3 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de paddenstoelen en de blaadjes van de resterende takjes tijm toe. Bak 5 min. mee. Voeg de zongedroogde tomaat toe, blus af met de rodewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

3

Neem de pan van het vuur, voeg de linzen toe en schep voorzichtig om. Voeg de rest van de olie toe. Laat 20 min. rusten. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de linzen met de groenten erop.

4

Breng ondertussen in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de natuurazijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven en laat voorzichtig in de kolk glijden. Pocheer het ei 3 min. voor een zachtgekookte dooier en 5 min. voor een hardgekookte dooier. Neem het ei met een schuimspaan of soeplepel uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren. Leg ze met de schuimspaan op de linzen en bestrooi met peper.