bewaar
Geroosterde wintergroenten
Geroosterde wintergroenten
bewaar

Geroosterde wintergroenten

50 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

450 g

spruitjes

2

winterwortels

2½ cm

verse gemberwortel

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

olie

400 g

rijst

150 g

gezouten cashewnoten

3

bosuitjes

1 dl

oosterse chilisaus

2 eetlepels

sojasaus

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden. Gember schillen en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen. In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Cashewnoten grof hakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren. Cashewnoten door rijst scheppen. Rijst over vier borden verdelen. Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.