bewaar
Geroerbakte broccoli en oesterzwammen
Geroerbakte broccoli en oesterzwammen
bewaar

Geroerbakte broccoli en oesterzwammen

Gezouten cashewnoten geven dit snelle vegagerecht een lekkere bite.

15 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 dl

water

125 g

pandanrijst

3

bosuien

300 g

koelvers broccoliroosje

150 g

oesterzwammen

3 el

oosterse roerbakolie

2 el

sojasaus

150 g

gezouten cashewnoten

Gezouten cashewnoten geven dit snelle vegagerecht een lekkere bite.

Aan de slag

1

Breng in een pan het water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt in ca. 10 minn. gaar. Snijd intussen de bosuitjes schuin in stukken van ca. 2 cm. Verdeel de brocolli in kleinere roosjes. Veeg de oesterzwammen schoon en halveer ze.

2

Verhit de roerbakolie in een wok. Schep de bosui, broccoli en oesterzwammen erdoor en bak ca. 3 min al omscheppend. Voeg de sojasaus en het water toe en laat de groenten in nog ca. 4 min. gaar worden. Schep de cashewnoten door de groente. Schep de rijst in wijde kommen en schep de roergebakken groente erdoor.