Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g spruitjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 1 grote appel
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zoete chilisaus
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spruitjes schoonmaken en halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Gember schillen en fijn hakken. Appel schillen en in 16 partjes snijden. Partjes halveren. In wok olie verhitten. Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren. Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken. Laatste 2 minuten appel meebakken. Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn. Serveren bij varkensvlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 95 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 9 g
- vet 6 g