Hoe maak je matcha thee?
Matcha thee, is dat nou extra gezond? En hoe maak je zelf een Matcha thee? Ontdek alles over deze populaire thee in de blog.
Hojicha is een geroosterde groene thee uit Japan. Na het drogen van de theeblaadjes worden ze geroosterd op hoge temperatuur. Door dit proces krijgt hojicha een mooie roodbruine kleur en een zachte, nootachtige smaak. Dat is heel anders dan de frisse, grassige smaak die je meestal proeft bij gewone groene thee.
Wist je dat… de naam hojicha bestaat uit twee delen: "hoji" betekent geroosterd en "cha" betekent thee. Samen betekent het dus letterlijk: geroosterde thee. De naam past dus perfect bij wat hojicha is! ☕
Door het roosteren van de blaadjes krijgt hojicha niet alleen een andere kleur en smaak, maar bevat het ook minder cafeïne en is het een milder drankje voor de maag. Dit maakt het een prima keuze voor wie ’s avonds nog een kopje thee wil drinken zonder ’s nachts wakker te liggen.
Hoewel het roosterproces sommige voedingsstoffen vermindert in vergelijking met niet-geroosterde groene thee, bevat hojicha nog steeds veel goede eigenschappen. Het zit vol antioxidanten, die je lichaam helpen beschermen tegen schadelijke stoffen. Daarnaast heeft hojicha een ontspannend effect, is het laag in calorieën en kan het je spijsvertering ondersteunen.
Zeker weten! Of je nu gewone hojicha wilt maken of de poedervariant, het is verrassend makkelijk. Je hebt alleen groene theebladeren, een koekenpan en een houten lepel nodig. Zo maak je zelf hojicha:
Wil je liever hojicha-poeder? Maal de geroosterde blaadjes fijn in een koffiemolen, kruidenmolen of met een vijzel. Zo krijg je poeder dat perfect is voor bijvoorbeeld een hojicha latte of om te gebruiken in gebak en desserts.
Hoewel hojicha, chai en matcha allemaal populaire theesoorten zijn, hebben ze elk hun eigen unieke kenmerken.
Hojicha vs. matcha
Hojicha en matcha zijn beide Japanse groene theesoorten, maar er zijn veel verschillen tussen de twee. Matcha is heldergroen en heeft het een sterke, grassige smaak, terwijl hojicha roodbruin, milder en nootachtiger is. Ook bevat matcha meer cafeïne dan hojicha
Hojicha vs. chai
Chai is een gekruide thee uit India, wat het heel anders maakt dan hojicha. Waar hojicha is gemaakt van groene thee, is chai meer te vergelijken met een zwarte thee gemixt met verschillende kruiden zoals kaneel, kardemom en gember. Hojicha is daarentegen echt alleen groene thee, maar dan geroosterd.
Er zijn dus zeker grote verschillen, maar alle drie de varianten zijn heerlijk te drinken als latte.
Hojicha is erg lekker als latte. Je kunt het maken met gewone melk, maar ook met plantaardige melk zoals haver- of kokosmelk. Zo maak je het helemaal naar jouw smaak, en eventueel vegan.
Ingrediënten:
Zo maak je het:
Matcha thee, is dat nou extra gezond? En hoe maak je zelf een Matcha thee? Ontdek alles over deze populaire thee in de blog.
De wereld van thee is eindeloos. Toch wordt alle thee van één en dezelfde plant gemaakt, de Camellia Sinensis. Hoe kan het dan dat elke thee toch anders smaakt?
Kombucha: een hippe gefermenteerde thee die zijn populariteit te danken heeft als natuurlijke vervanger van frisdrank. Lees er alles over.