Pandan

Alles over pandan
Het is groen en je vindt het in terug in bijna elke Aziatische keuken... Pandan! 🌿 Dit felgroene blad knalt niet alleen in kleur, maar ook in smaak. Wat is pandan precies? En hoe eet je het? Albert Heijn zoekt het voor je uit.

Wat is pandan?
Pandan is een tropische plant. De bladeren van deze plant worden gebruikt in veel Aziatische gerechten. Het blad zelf eet je niet op, maar het geeft wel veel smaak af als je het meekookt. Bijvoorbeeld in een gele curry met kapucijners en tofu of Indonesische soep met rundvlees. Pandan vind je in allerlei verschillende vormen: van rijst tot cake en extract. Ben jij deze groene smaakmaker al weleens tegengekomen?
Hoe smaakt pandan?
Pandan heeft een zoete, nootachtige en licht bloemige smaak. Je kan de smaak een beetje vergelijken met vanille, maar dan wat frisser en kruidiger. Pandan smaakt daarom goed in zowel zoete als hartige gerechten. Enne… heb je de Aziatische smaak te pakken gekregen? Dan ben je vast ook benieuwd naar andere exotische smaakmakers zoals dashi en miso, twee onmisbare producten in de Japanse keuken.
Is pandan gezond?
Ja! Pandanbladeren bevatten gezonde stoffen die je lichaam beschermen en kunnen helpen bij de spijsvertering.

Hoe eet je pandan?
Pandan bestaat in verschillende vormen. Ben je op zoek naar een lekker recept voor pandan cake? Dan gebruik je pandanextract. Wil je pandanrijst maken? Dan kan je het beste gedroogd pandanblad toevoegen. Vergeet niet het blad uit de rijst te halen zodra de rijst gekookt is. Geen pandanblad in huis? Bij Albert Heijn vind je kant-en-klare pandanrijst. Wel zo makkelijk.
Probeer pandan
Meer lezen
Hotpot: dit moet je weten
Gezellig en makkelijk: dit is waarom hotpot hot is