bewaar
Kokosrijst met mango
Kokosrijst met mango
bewaar

Kokosrijst met mango

25 min. bereiden
redelijk pittig
348waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

400 ml

kokosmelk

150 ml

kraanwater

360 g

schouderkarbonade

1 tl

sambal oelek

1 teen

knoflook

2

uien

1

paprikamix

1

verse mango

3 el

olie

Aan de slag

1

Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.

2

Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de sambal en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Snijd de paprika in reepjes van ½ cm en de mango in stukjes.

3

Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min. Verdeel over kommen en serveer met de kokosrijst.

tip

combinatietipLekker met verse koriander

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.