bewaar
Kerriesaus met mango
Kerriesaus met mango
bewaar

Kerriesaus met mango

Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!

15 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

traditionele olijfolie

1 tl

kerriepoeder

1 el

tarwebloem

200 ml

kokosmelk

1 tl

sambal oelek

½

kippenbouillontablet

50 ml

water

1

verse mango

Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.

2

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.

bewaartipU kunt de kerriesaus met mango 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.