bewaar
Kerriemarinade met kokosmelk en mango
Kerriemarinade met kokosmelk en mango
bewaar

Kerriemarinade met kokosmelk en mango

5 min. bereiden
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 dl

mango

200 ml

kokosmelk

2 eetlepels

limoensap

3 theelepels

kerriepoeder

2

laurierblaadjes

1

rode peper

Aan de slag

1

In lage schaal mangosap, kokosmelk, limoensap, kerriepoeder door elkaar kloppen en laurierblaadjes en peper toevoegen Vlees, kip of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 nacht marineren. Vlees, kip of vis af en toe keren. Vlees, kip of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.

2

Marinade voor 500 g vis of 500 g vlees.

algemeenGebruik de overgebleven marinade als sausje. Kook de marinade 2 minuten en voeg naar smaak zout toe. Lekker voor garnalen, witte vissoorten, kip en varkensvlees.