bewaar
Rijstepap met kokosmelk, mango en amandel
Rijstepap met kokosmelk, mango en amandel
bewaar

Rijstepap met kokosmelk, mango en amandel

Geen energie meer na het sporten? Na deze rijstepap weer wel! Deze mix van langzame en snelle koolhydraten zorgt ervoor dat je geen dip krijgt.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

pandanrijst

400 ml

kokosmelk

350 ml

magere melk

1 tl

gemalen kardemom

30 g

amandelschaafsel

1

eetrijpe mango

1

limoen

2 el

ahornsiroop

Geen energie meer na het sporten? Na deze rijstepap weer wel! Deze mix van langzame en snelle koolhydraten zorgt ervoor dat je geen dip krijgt.

Aan de slag

1

Doe de rijst met de kokosmelk, melk en kardemom in een pan. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen.

3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en de ahornsiroop toe aan de rijstepap en roer door.

4

Verdeel de rijstepap over kommen en verdeel de mango erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.

tip

variatietipWil je het wat lichter? Vervang de kokosmelk door magere melk.