Voordelig Sinterklaas vieren

5 december staat voor de deur en dat betekent voor veel kinderen maar één ding: cadeautjes! Hoe zorg je voor een Pakjesavond waar zowel de kids als de portemonnee blij van wordt? Wij geven 5 tips voor een voordelig Sinterklaasfeest.

Veel Sinterklaas lekkers, voor weinig

Tip 1: Speur Marktplaats af voor de goedkoopste sint cadeaus

Van gloednieuwe legosets tot hilarische gezelschapsspellen; op Marktplaats en Vinted vind je de mooiste sint cadeaus voor een zacht prijsje. Filter jouw zoekopdracht op ‘gebruikt’ en ‘zo goed als nieuw’ en de zoektocht kan beginnen. Bekijk ook eens het aanbod op lokale Facebookgroepen in jouw regio. Vaak kun je deze goedkope cadeaus dezelfde dag nog in de buurt ophalen.

Tip 2: Organiseer een ruilmiddag

Van ruilen komt huilen? Niet tijdens deze ruilmiddag. Vraag iedereen om speelgoed mee te nemen waar thuis niet meer naar omgekeken wordt. Stal al het speelgoed uit op tafel en overleg met elkaar wie met welke cadeaus naar huis gaat. Kost niks en is ook nog eens hartstikke duurzaam!

Tip 3: Knutsel je eigen Sinterklaas cadeau

De mooiste Sinterklaas cadeaus knutsel je natuurlijk zelf! Wat dacht je van een zelfgemaakt fotolijstje , DIY kerstversiering of knutselen met ijsstokjes en wc-rollen? Cadeaus met een persoonlijk tintje doen het altijd goed en zijn ook nog eens goedkoop.

Tip 4: Pak uit met het inpakken van cadeaus

Het uitpakken van een cadeautje is al de helft van het plezier, toch? Pak dit jaar extra groot uit met het inpakken van cadeaus. Knutsel bijvoorbeeld een grabbelton waar alle cadeautjes inzitten. Of organiseer een speurtocht door het hele huis met raadsels en hints waar de cadeautjes verstopt liggen. Plezier gegarandeerd!

Tip 5: Koop kleine schoencadeautjes

Zorg voor kleine en goedkope cadeautjes voor in de schoen. Hiermee houd je ruimte in het budget over voor de duurdere cadeaus tijdens Pakjesavond. Wij hebben alvast een mooie selectie voor je gemaakt:

Oh kom maar eens kijken...

Meer lezen

15x tips voor een geweldige budget kerst

Met een paar kleine budget aanpassingen kun je een bijzonder lekker én betaalbaar kerstdiner op tafel kan zetten. Wij geven je 15 tips!

Lees hier alle tips

Het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Niet alleen de Sint komt elk jaar terug, maar ook de vraag wat nu het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten?

Lees het hier
Gourmetten met Kerst

Gourmet boodschappenlijstje

Het is een hele klus om niets te vergeten wanneer je gaat gourmetten. Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje, opgedeeld in praktische categorieën.

Bekijk 't hier