bewaar
Megakruidnoottruffels
Megakruidnoottruffels
bewaar

Megakruidnoottruffels

Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje!

15 min. bereiden
1 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

16 porties

250 g

kruidnoten

100 g

roomkaas naturel

200 g

witte chocolade

100 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • sateprikkers

  • bakpapier

Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje!

Aan de slag

1

Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Draai hiervan truffelballetjes van Ø 3 cm. Zet de balletjes 1 uur afgedekt in de vriezer.

2

Breng in twee pannen een laagje water aan de kook en draai het vuur laag. Breek de witte en pure chocolade in aparte, hittebestendige kommen die op de pannen passen, in stukjes. Hang de kommen in de pannen (zorg dat ze het water niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).

3

Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in. Neem de kom met witte chocolade van het vuur. Dip de truffels rondom in de witte chocolade en laat drogen op bakpapier. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.

4

Neem de kom met pure chocolade van het vuur. Besprenkel met behulp van een lepel de truffels ermee. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertipSteek de truffels in een halve rodekool. Zo serveer je ze gemakkelijk en het staat ook nog eens leuk.

bereidingstipIs het mengsel voor de balletjes te droog en valt het uit elkaar? Voeg dan extra roomkaas toe.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.