Sa­la­de met pen­ne ri­ga­te, peer en pan­cet­ta

Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.

(4) waardeer
bijgerecht Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in delen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de peren, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof en snijd de Pecorino in blokjes van 1 cm. Laat de tomaten uitlekken en vang 3 el (per 4 personen) van de olie op. Snijd de tomaten grof.
  3. Giet de pasta af, laat uitlekken, meng de olie uit het potje tomaten erdoor en laat een beetje afkoelen. Meng de peer, walnoten, Pecorino en tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de pancetta erboven. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en verdeel erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Salade met penne rigate, peer en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met pen­ne ri­ga­te, peer en pan­cet­ta

1
1
  • 200 g Barilla penne rigate

Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 80 g AH Excellent Pancetta

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in delen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 2 eetrijpe peren

Schil de peren, snijd in parten en verwijder het klokhuis.

4
4
  • 50 g ongezouten walnoten
  • 75 g Pecorino Romano
  • 142½ g Sacla pomodori al forno e capperi in pot

Hak de walnoten grof en snijd de Pecorino in blokjes van 1 cm. Laat de tomaten uitlekken en vang 3 el (per 4 personen) van de olie op. Snijd de tomaten grof.

5
5

Giet de pasta af, laat uitlekken, meng de olie uit het potje tomaten erdoor en laat een beetje afkoelen.

6
6

Meng de peer, walnoten, Pecorino en tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 15 g verse basilicum

Verkruimel de pancetta erboven. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en verdeel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.