bewaar
Salade met penne rigate, peer en pancetta
Salade met penne rigate, peer en pancetta
bewaar

Salade met penne rigate, peer en pancetta

Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

Barilla penne rigate

80 g

AH Excellent Pancetta

2

eetrijpe peren

50 g

ongezouten walnoten

75 g

Pecorino Romano

142½ g

Sacla pomodori al forno e capperi in pot

15 g

verse basilicum

Een lekkere (pasta)salade mag niet ontbreken bij het gourmetten. Het is kerst, dus extra chique met pancetta, peer en walnoot.

Aan de slag

1

Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in delen goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de peren, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof en snijd de Pecorino in blokjes van 1 cm. Laat de tomaten uitlekken en vang 3 el (per 4 personen) van de olie op. Snijd de tomaten grof.

3

Giet de pasta af, laat uitlekken, meng de olie uit het potje tomaten erdoor en laat een beetje afkoelen. Meng de peer, walnoten, Pecorino en tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de pancetta erboven. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en verdeel erover.