Zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes met ver­se ro­ze­ma­rijn

Weer eens wat anders in je gourmetpannetje: koekjes van zoete aardappel, kaas en kruiden.

  • bijgerecht
  • 20 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(2) waardeer
bijgerecht Weer eens wat anders in je gourmetpannetje: koekjes van zoete aardappel, kaas en kruiden. 20 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rozemarijn fijn. Rasp de kaas. Meng de puree met de fijngesneden rozemarijn, geraspte kaas, het ei en de panko.
  2. Maak er 20 koekjes van en laat ze tot gebruik minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Bak de koekjes met wat olie in een gourmetpannetje goudbruin en krokant.

bereidingstip:

Je kunt de koekjes ook in een koekenpan bakken. Verhit wat olie in de pan en bak de koekjes (eventueel in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelkoekjes met verse rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes met ver­se ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 1 tl verse rozemarijn
  • 50 g Pecorino Romano

Snijd de rozemarijn fijn. Rasp de kaas.

2
2
  • 450 g koelverse zoete-aardappelpuree
  • 1 middelgroot ei
  • 75 g Japans broodkruim panko

Meng de puree met de fijngesneden rozemarijn, geraspte kaas, het ei en de panko.

3
3

Maak er 20 koekjes van en laat ze tot gebruik minimaal een half uur opstijven in de koelkast.

4
4

Bak de koekjes met wat olie in een gourmetpannetje goudbruin en krokant.

bereidingstip:

Je kunt de koekjes ook in een koekenpan bakken. Verhit wat olie in de pan en bak de koekjes (eventueel in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.