Lin­gui­ne met ei en pan­grat­ta­to

Net wat dunner dan tagliatelle en net wat dikker dan spaghetti: linguine is uniek in zijn soort, maar combineert net zo goed.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Net wat dunner dan tagliatelle en net wat dikker dan spaghetti: linguine is uniek in zijn soort, maar combineert net zo goed. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Voeg de panko toe en bak al roerend in 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Boen de citroen schoon. Schep de panko op een bord, rasp de gele schil van de citroen erboven en laat afkoelen tot gebruik. Dit is de pangrattato.
  2. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout. Hak ondertussen de peterselie en de kappertjes fijn. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de eieren op middelhoog vuur. Neem ze uit de pan als de randjes bruin kleuren, maar de dooiers nog vloeibaar zijn en zet het vuur uit. Leg op een bord.
  3. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng de peterselie, kappertjes en eventueel wat van de olijfolie waarin de eieren zijn gebakken erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Verdeel de pasta over de (voorverwarmde) borden. Leg op elk bord pasta een gebakken ei en bestrooi met de pangrattato. Rasp de Pecorino Romano over de pasta en serveer direct.

Tip:

Kun je geen linguine vinden? Je kunt dit gerecht ook maken met spaghetti.

serveertip:

Lekker met een salade van mesclun (slamelange), bieslook, citroensap en olijfolie.

bewaartip:

Heb je pangrattato over? Bewaar het in een goed afsluitbaar bakje of potje en serveer het als extra topping bij een ander pastagerecht of een vlees- of visgerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Receptkaart 2018 week 21-22

Linguine met ei en pangrattato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met ei en pan­grat­ta­to

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 15 g rozemarijn

Snijd de knoflook fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 50 g panko

Voeg de panko toe en bak al roerend in 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Schep de panko op een bord, rasp de gele schil van de citroen erboven en laat afkoelen tot gebruik. Dit is de pangrattato.

5
5
  • 300 g linguine
  • 10 g platte peterselie
  • 2 el kappertjes

Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met eventueel zout. Hak ondertussen de peterselie en de kappertjes fijn.

6
6
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de eieren op middelhoog vuur.

7
7

Neem ze uit de pan als de randjes bruin kleuren, maar de dooiers nog vloeibaar zijn en zet het vuur uit. Leg op een bord.

8
8

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng de peterselie, kappertjes en eventueel wat van de olijfolie waarin de eieren zijn gebakken erdoor.

9
9

Breng op smaak met versgemalen peper.

10
10

Verdeel de pasta over de (voorverwarmde) borden. Leg op elk bord pasta een gebakken ei en bestrooi met de pangrattato.

11
11
  • 50 g Pecorino Romano

Rasp de Pecorino Romano over de pasta en serveer direct.

serveertip:

Lekker met een salade van mesclun (slamelange), bieslook, citroensap en olijfolie.

bewaartip:

Heb je pangrattato over? Bewaar het in een goed afsluitbaar bakje of potje en serveer het als extra topping bij een ander pastagerecht of een vlees- of visgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.