bewaar
Courgettekoekjes
Courgettekoekjes
bewaar

Courgettekoekjes

Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.

25 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

courgette

1

citroen

1

middelgroot ei

100 g

Pecorino Romano

20 g

verse platte peterselie

50 g

tarwebloem

1 tl

peper

4 el

traditionele olijfolie

Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.

Aan de slag

1

Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.

2

Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.

combinatietipLekker met gebakken vis of als vegetarisch hoofd- of lunchgerecht met wat gemengde sla erbij, of als onderdeel van een bordje antipasti.