bewaar
Aardappel-preikoekjes met yoghurtdip
Aardappel-preikoekjes met yoghurtdip
bewaar

Aardappel-preikoekjes met yoghurtdip

Rösti anders: met prei, rode peper, kaas en verse kruiden.

25 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

12 porties

15 g

verse platte peterselie

2 tenen

knoflook

170 g

Griekse yoghurt 10%

500 g

iets kruimige aardappelen

1

rode peper

75 g

Pecorino Romano

200 g

fijngesneden prei

100 g

ricotta

1 el

tarwebloem

1

middelgroot ei

3 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • grove rasp

Rösti anders: met prei, rode peper, kaas en verse kruiden.

Aan de slag

1

Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng de peterselie en de helft van de knoflook met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3

Rasp de Pecorino. Meng de aardappel met de rode peper, Pecorino, prei, ricotta, bloem, het ei, de rest van de knoflook en eventueel zout.

4

Verhit 1 el olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het mengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes 6 min. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de koekjes. Serveer met de yoghurtdip.