bewaar
Flatbreads met yoghurtdip
Flatbreads met yoghurtdip
bewaar

Flatbreads met yoghurtdip

Labneh komt van het Libanese woord voor yoghurt: laban. Lekker fris dus, deze dip!

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

½ teen

knoflook

40 g

Pecorino Romano

300 g

Griekse yoghurt

1½ tl

zout

4 el

extra vierge olijfolie met basilicum

50 g

verse granaatappelpitjes

250 g

ricotta

2 el

kraanwater

200 g

speltbloem

1 tl

bakpoeder

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • deegroller

Labneh komt van het Libanese woord voor yoghurt: laban. Lekker fris dus, deze dip!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino.

2

Meng voor de dip (de labneh) de yoghurt, knoflook, 1 tl zout en 2 el basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de basilicumolie.

3

Meng 40 g ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van.

4

Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, de rest van het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 bollen.

5

Rol de bollen met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van Ø 13 cm.

6

Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen. Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van Ø 15 cm.

7

Verhit twee koekenpannen met in elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 2. Serveer de broden met de labneh.

variatietipIn plaats van speltboem kun je ook volkoren tarwemeel gebruiken.

Flatbreads met yoghurtdip

Instructievideo - 02:24 min.