bewaar
Platbrood met ham, ricotta & vijgen
Platbrood met ham, ricotta & vijgen
bewaar

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!

25 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

Pecorino Romano

250 g

ricotta

2 el

kraanwater

200 g

speltbloem

½ tl

zout

1 tl

bakpoeder

4 el

traditionele olijfolie

4

verse vijgen

2 el

hazelnootolie

100 g

Coburger rauwe ham

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • deegroller

De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!

Aan de slag

1

Rasp de Pecorino Romano en meng met 40 g ricotta (per 4 personen). Vorm hier een bolletje per persoon van. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit. Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.

2

Neem 2 koeken­pannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.

3

Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover. Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.

variatietipVervang de speltbloem door volkoren speltmeel voor meer vezels of gebruik gewone bloem.

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

Instructievideo - 00:39 min.