Bief­stuk met bal­sa­mi­co­jus en ver­se vij­gen

Zo simpel maar o zo lekker: deze biefstuk wil je proeven!

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zo simpel maar o zo lekker: deze biefstuk wil je proeven! 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie en de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat het bakvet zitten en laat het vlees op een plank 5 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
  2. Fruit de sjalotten 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg 4/5 van de cremaceto toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rucola grof. Rasp de Pecorino. Snijd de vijgen in kleine stukjes. Snijd de biefstukken schuin (op de draad) in plakjes en leg ze mooi naast elkaar op het bord. Schep de jus over de biefstuk. Maak een salade van de rucola en stukjes vijg en meng met de rest van de cremaceto en de rest van de olie. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de kaas en versgemalen zwarte peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met balsamicojus en verse vijgen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met bal­sa­mi­co­jus en ver­se vij­gen

1
1
  • 4 biefstukken

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. medium rare. Keer halverwege.

3
3

Neem uit de pan, laat het bakvet zitten en laat het vlees op een plank 5 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

4
4
  • 2 sjalotten

Snipper ondertussen de sjalotten fijn.

5
5

Fruit de sjalotten 2 min. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 4 el cremaceto balsamico

Voeg de cremaceto toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 85 g rucola
  • 100 g Pecorino Romano
  • 160 g verse vijgen

Snijd de rucola grof. Rasp de Pecorino. Snijd de vijgen in kleine stukjes.

8
8

Snijd de biefstukken schuin (op de draad) in plakjes en leg ze mooi naast elkaar op het bord. Schep de jus over de biefstuk.

9
9
  • 1 el cremaceto balsamico
  • 2 el milde olijfolie

Maak een salade van de rucola en stukjes vijg en meng met de rest van de cremaceto en de rest van de olie.

10
10

Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de kaas en versgemalen zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.