bewaar
Biefstuk met balsamicojus en verse vijgen
Biefstuk met balsamicojus en verse vijgen
bewaar

Biefstuk met balsamicojus en verse vijgen

Zo simpel maar o zo lekker: deze biefstuk wil je proeven!

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

biefstukken

4 el

milde olijfolie

30 g

ongezouten roomboter

2

sjalotten

5 el

cremaceto balsamico

85 g

rucola

100 g

Pecorino Romano

160 g

verse vijg

Zo simpel maar o zo lekker: deze biefstuk wil je proeven!

Aan de slag

1

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie en de boter in een koekenpan en bak het vlees in 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat het bakvet zitten en laat het vlees op een plank 5 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.

2

Fruit de sjalotten 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg 4/5 van de cremaceto toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rucola grof. Rasp de Pecorino. Snijd de vijgen in kleine stukjes. Snijd de biefstukken schuin (op de draad) in plakjes en leg ze mooi naast elkaar op het bord. Schep de jus over de biefstuk. Maak een salade van de rucola en stukjes vijg en meng met de rest van de cremaceto en de rest van de olie. Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de kaas en versgemalen zwarte peper.