bewaar
Biefstuk tagliata met parmezaanfriet en groene salade met courgette
Biefstuk tagliata met parmezaanfriet en groene salade met courgette
bewaar

Biefstuk tagliata met parmezaanfriet en groene salade met courgette

Niets lekkerder dan zelfgemaakte parmezaanfriet met perfect gesneden biefstuk tagliata. En zo doe je dat!

40 min. bereiden
20 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

frietaardappelen

3 l

frituurolie

50 g

Parmezaanse kaas

1

courgette

100 g

groene aspergetips

2

bosuien

75 g

rucola slamelange

2 el

olijfolie extra vierge

2 el

cremaceto balsamico

25 g

ongezouten roomboter

1 el

milde olijfolie

4

biefstukken

½ tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • vleesmes

Niets lekkerder dan zelfgemaakte parmezaanfriet met perfect gesneden biefstuk tagliata. En zo doe je dat!

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd met het santokumes de aardappelen eerst in plakken van 1 cm en dan in frieten van 1 cm dik. Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.

2

Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 5 min. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt. Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken. Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Maak de salade: snijd de courgette met het santokumes in blokjes van 1 cm. Halveer met hetzelfde mes de aspergetips in de breedte en snijd de bosuitjes in schuine dunne ringen. Meng de gesneden groenten met de sla en olijfolie extra vierge. Voeg peper en eventueel zout toe. Besprenkel vlak voor het serveren met de cremaceto.

4

Verhit de boter en olijfolie mild in een koekenpan. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees 3-5 min. op hoog vuur, keer halverwege. Haal uit de pan, laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

5

Bak ondertussen de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Laat goed uitlekken en bestrooi met het zeezout en de Parmezaanse kaas.

6

Snijd de biefstukken met het vleesmes in plakken van een ½ cm. Serveer met de friet en salade.

serveertip Lekker met truffelmayonaise.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk tagliata met parmezaanfriet en groene salade met courgette

Niets lekkerder dan zelfgemaakte parmezaanfriet met perfect gesneden biefstuk tagliata. En zo doe je dat!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig