bewaar
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
bewaar

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

8 porties

3

sjalotten

20 g

ongezouten roomboter

1½ el

cremaceto balsamico

75 g

cranberrypaté

8 plakjes

AH Biologisch ontbijtspek

15 g

rucola

Dit heb je nodig

  • amuselepels

Begin eens met deze amuse: zout, zoet en romig op één lepel.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.

2

Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.

3

Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.