bewaar
Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot
bewaar

Amuse hapjes van pancetta en gekaramelliseerde sjalot

Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje.

35 min. bereiden
475waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

sjalotten

20 g

ongezouten roomboter

1 el

kristalsuiker

3 el

Ca del cristo crema di balsamico

75 g

cranberrypaté

8 plakjes

pancetta

Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.

3

Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.

serveertipGarneer met wat rucola.

Karamelliseren

Instructievideo - 01:36 min.