bewaar
Kabeljauw met pancetta en kaas
Kabeljauw met pancetta en kaas
bewaar

Kabeljauw met pancetta en kaas

20 min. bereiden
15 min. wachten
228waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pakje

pancetta

50 g

boter

1 teen

knoflook

1

sjalot

2 sneetjes

witbrood

1

citroen

50 g

Parmezaanse kaas

200 g

kabeljauw

1 zak

veldsla

3 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • 4 oven­schaaltjes (Ø 9 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier. Smelt de boter in het achtergebleven bakvet, voeg de knoflook en sjalot toe en bak 5 min. op laag vuur.

2

Verkruimel ondertussen het brood, voeg toe en bak 2 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp toe aan het kruim en bak het geheel in 5 min. goudbruin en krokant. Verkruimel de pancetta en schep samen met de kaas door het broodmengsel.

3

Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de ovenschaaltjes. Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in ca. 15 min. gaar in de oven.

4

Doe ondertussen de veldsla in een kom. Meng de sla met 2 el citroensap, de olie en peper en zout. Verdeel over 4 bordjes. Zet op elk bord een schaaltje vis. Lekker met focaccia met rozemarijn en knoflook.

algemeenWilt u de vis als hoofdgerecht serveren? Verdubbel dan de hoeveelheden. Laat de vis heel, leg in een ovenschaal (20 x 30 cm) en bak ca. 20 min. op 180 ºC.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Kabeljauw met pancetta en kaas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig