Ge­gril­de ro­mai­ne­sla met Par­me­zaan en ge­bak­ken pan­cet­ta

Gegrilde sla? Jazeker! Lekker met krokant gebakken pancetta en een mayonaisedressing.

(1) waardeer
bijgerecht Gegrilde sla? Jazeker! Lekker met krokant gebakken pancetta en een mayonaisedressing. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer met hoge beker
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat de puntjes zitten. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.
  2. Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 6 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
  3. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Doe de peterselie, het citroenrasp, 1 el citroensap, het bakvet van het spek, de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de slakropjes in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de slapartjes 3 min. op de snijkanten. Wissel halverwege van snijkant.
  5. Verdeel de sperziebonen en sla over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de pancetta en leg de ei- en citroenpartjes erbij.

combinatietip:

Lekker bij kalkoen en côte de boeuf.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Gegrilde romainesla met Parmezaan en gebakken pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ro­mai­ne­sla met Par­me­zaan en ge­bak­ken pan­cet­ta

1
1
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat de puntjes zitten.

2
2

Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 100 g Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 6 min. krokant.

5
5

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.

6
6
  • 10 g verse peterselie
  • 1 citroen

Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

7
7
  • 1 el water

Doe de peterselie, het citroenrasp, 1 el citroensap, het bakvet van het spek, de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 2 babyromainesla
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de slakropjes in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie.

9
9

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de slapartjes 3 min. op de snijkanten. Wissel halverwege van snijkant.

10
10

Verdeel de sperziebonen en sla over een grote platte schaal.

11
11
  • 50 g Parmezaanse kaas

Besprenkel met de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de pancetta en leg de ei- en citroenpartjes erbij.

combinatietip:

Lekker bij kalkoen en côte de boeuf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.