Har­ti­ge taart met cham­pig­nons, pad­den­stoe­len, boe­ren­kool en pan­cet­ta

Paddenstoelen + hartige taart = herfst!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 945 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(12) waardeer
frans hoofdgerecht Paddenstoelen + hartige taart = herfst! 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen
  • blender of keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Snijd 4/5 van de boter in blokjes. Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg samen met de boterblokjes en de helft van de salieblaadjes toe aan de hazelnoten in de keukenmachine. Maal in 30 sec. tot kruimelig deeg. Voeg ⅕ van de eieren en het water toe. Laat draaien tot een samen­hangend deeg. Haal uit de machine en kneed met je handen tot een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Scheur de grote padden­stoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons. Snijd de rest van de salieblaadjes samen met de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn. 
  3. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paddenstoelen en kruiden toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta  5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.
  4. Rasp de gruyère. Klop de rest van de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van  Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg, het deeg is vrij breekbaar. Prik met een vork gaatjes erin. 
  5. Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminium­folie. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.  
video

Har­ti­ge taart met cham­pig­nons, pad­den­stoe­len, boe­ren­kool en pan­cet­ta

leuk-snel - 01:07 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 68 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hartige taart met champignons, paddenstoelen, boerenkool en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met cham­pig­nons, pad­den­stoe­len, boe­ren­kool en pan­cet­ta

1
1
  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 100 g ongezouten roomboter

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Snijd de boter in blokjes.

2
2
  • 200 g tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 7½ g verse salie

Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg samen met de boterblokjes en de salieblaadjes toe aan de hazelnoten in de keukenmachine.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el water

Maal in 30 sec. tot kruimelig deeg. Voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samen­hangend deeg.

4
4

Haal uit de machine en kneed met je handen tot een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

6
6
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

7
7
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Scheur de grote padden­stoelen in stukken en halveer de kastanjechampignons.

8
8
  • 7½ g verse salie

Snijd de rest van de salieblaadjes samen met de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn. 

9
9
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur.

10
10

Voeg de knoflook, paddenstoelen en kruiden toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 100 g Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)
  • 150 g gesneden boerenkool

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta  5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak 3 min.

12
12
  • 100 g Zwitserse Gruyère
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom

Rasp de gruyère. Klop de rest van de eieren los en meng met de gruyère, slagroom en peper.

13
13

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van  Ø 35 cm.

14
14

Bekleed de quichevorm voorzichtig met het deeg, het deeg is vrij breekbaar. Prik met een vork gaatjes erin. 

15
15

Verdeel de boerenkool met de pancetta en de paddenstoelen over de quichevorm en schenk het eimengsel erover.

16
16

Bak de quiche in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminium­folie.

17
17

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.  

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.