Tomaat en courgette uit de oven
Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 courgette
- 50 g Pecorino Romano
- 2 sneetjes witbrood
- 2 stuks takjes tijm
- 2½ el traditionele olijfolie
- 3 takjes takjes peterselie
- 4 romatomaten
Keukenspullen
- keukenpapier
- ovenschaal (ca. 1.5 liter)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.
- Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en 2 el olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 175 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Tomaat en courgette uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaat en courgette uit de oven
- 1 courgette
- 50 g Pecorino Romano
Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.
- 2 sneetjes witbrood
- 2 stuks takjes tijm
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 takjes takjes peterselie
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en de olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 romatomaten
- ½ el traditionele olijfolie
Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.