bewaar
Tomaat en courgette uit de oven
Tomaat en courgette uit de oven
bewaar

Tomaat en courgette uit de oven

Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia.

30 min. bereiden
50 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

50 g

Pecorino Romano

2 sneetjes

witbrood

2 stuks

takje tijm

2½ el

traditionele olijfolie

3 takjes

takje peterselie

4

romatomaten

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Mediterraan extraatje toevoegen aan je diner? Dit groentegerecht wordt vaak gegeten in Bella Italia.

Aan de slag

1

Snijd de courgette in plakken en bestrooi met zout. Laat de courgette ca. 15 min. uitlekken in vergiet (zout onttrekt vocht aan de courgette). Snijd intussen de korstjes van de pecorino en rasp fijn.

2

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Schep het broodkruim, tijm, 2 el pecorino en 2 el olie door elkaar. Knip de peterselie erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Was de tomaten en snijd in plakes. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Dep de plakjes courgette droog met keukenpapier. Leg de helft van de courgette in de ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.