bewaar
Pasta met tomaat en pancetta
Pasta met tomaat en pancetta
bewaar

Pasta met tomaat en pancetta

40 min. bereiden
redelijk pittig
263waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1

ui

160 g

pancetta

100 g

Pecorino Romano

750 g

romatomaat

1 el

traditionele olijfolie

300 g

penne rigate

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de peper. Halveer in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de pancetta fijn. Rasp de Pecorino kaas. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de rode peper, pancetta en ui op middelhoog vuur 5 min. Voeg de tomaten toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken. Meng de saus door de pasta en bestrooi met de kaas.

tip

variatietipHoudt u van pittig, laat dan de zaadlijsten van de rode peper zitten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.