Ro­mi­ge pac­che­ri met wit­lof en pan­cet­ta

Paccheri is een pastasoort die geschikt is voor grove sauzen als deze roomsaus met witlof en champignons.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Paccheri is een pastasoort die geschikt is voor grove sauzen als deze roomsaus met witlof en champignons. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie en bak de pancetta in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  2. Snipper ondertussen de uien en rasp de kaas. Bak de ui en champignons 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de kookzuivel toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Hak de walnoten grof.
  4. Schep ⅔ van het witlof door de saus en vervolgens door de pasta. Verkruimel de pancetta erover en garneer met de rest van het witlof, de kaas en walnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Romige paccheri met witlof en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pac­che­ri met wit­lof en pan­cet­ta

1
1
  • 300 g paccheri
  • 1 el (olijf)olie
  • 100 g pancetta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie en bak de pancetta in 4 min. knapperig.

2
2

Keer halverwege. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

3
3
  • 2 uien
  • 75 g Pecorino Romano
  • 250 g gesneden kastanjechampignons

Snipper ondertussen de uien en rasp de kaas. Bak de ui en champignons 3 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 250 ml kookzuivel

Voeg de kookzuivel toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 350 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in vieren.

6
6
  • 50 g walnoten

Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Hak de walnoten grof.

7
7

Schep ⅔ van het witlof door de saus en vervolgens door de pasta.

8
8

Verkruimel de pancetta erover en garneer met de rest van het witlof, de kaas en walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.