bewaar
Spaghetti met romige witlof
Spaghetti met romige witlof
bewaar

Spaghetti met romige witlof

"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.

15 min. bereiden
477waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

witlof

300 g

spaghetti

160 g

schouderham

2 el

milde olijfolie

125 ml

verse slagroom

75 g

Pecorino Romano

"Ik lúst geen witlof!" Nou, als je deze spaghetti met romige witlof proeft, wil je niets liever.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in repen van 1 cm.

2

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Snijd ondertussen de ham in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het witlof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.

4

Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlofmengsel door de spaghetti. Rasp de kaas erboven en serveer direct.

Spaghetti met romige witlof

Instructievideo - 00:22 min.