bewaar
Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas
Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas
bewaar

Snelle spaghetti met gehaktsaus en Italiaanse kaas

Knapperige blokjes courgette geven de pasta een lekkere bite.

25 min. bereiden
109waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2

courgettes

3 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

6 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

690 g

gezeefde tomaten

300 g

spaghetti

50 g

Pecorino Romano

Knapperige blokjes courgette geven de pasta een lekkere bite.

Aan de slag

1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Maak de uien schoon en snipper ze. Was de courgettes, halveer in de lengte en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).

2

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 4 min. rul. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruiden en tomatensaus toe en stoof 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Doe ondertussen de spaghetti en wat zout in de pan met kokend water en kook in 8 min. beetgaar.

4

Rasp ondertussen de kaas. Verdeel de spaghetti over de borden. Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met de kaas.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.