bewaar
Spaghetti met rode wijn-gehaktsaus
Spaghetti met rode wijn-gehaktsaus
bewaar

Spaghetti met rode wijn-gehaktsaus

30 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

3 teentjes

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

500 g

rundergehakt

1 eetlepel

Italiaanse kruiden

½

vleesbouillontablet

400 ml

rode wijn

400 g

spaghetti

1 pot

geroosterde paprika's

Aan de slag

In braadpan ui en knoflook in olie zachtjes glazig bakken. Op bord scheppen. In bakvet gehakt op hoog vuur in ca. 5 min. rul bakken. Uimengsel met kruiden en peper naar smaak door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen, wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 min. zachtjes laten sudderen. Spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. Paprika's laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden. Paprika door gehaktsaus scheppen en even meeverwarmen. Spaghetti afgieten, over vier diepe borden verdelen en gehaktsaus erop scheppen. Lekker met een salade van tomaat met rucola.