Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g Italiaanse (fusili (pasta, zak a 500 g))
- 2 tenen knoflook
- 1 pot hele geroosterde paprika's (245 g)
- 50 g Grana Padano kaas (32+ (stukje a 200 g))
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 2 blikjes tomatenblokjes (a 200 g)
- 1 vleesbouillontablet
- pizzakruiden (en pasta viervakstrooier (150 g))
- 1 schaal sla compleet Toscane (250 g)
Keukenspullen
- hapjespan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. Paprika in reepjes snijden. Kaas met dunschiller in reepjes snijden. Olie verhitten in hapjespan en hierin knoflook ca. 1 min. bakken. Gehakt toevoegen en in ca. 5 min. rulbakken. Tomaat, paprika, verkruimeld bouillonblokje en uit elk vakje van de kruidenstrooier 1/4 tl kruiden toevoegen. Saus ca. 10 min. zachtjes laten stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Sla aanmaken met dressing en bestrooien met pijnboompitjes uit verpakking. Pasta en saus op 4 borden scheppen en bestrooien met reepjes kaas. Salade erbij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 64 g
- vet 28 g