bewaar
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
bewaar

Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus

Kleine kinderen kunnen 'spaghetti' vaak niet eens goed uitspreken, maar ze smullen er wel van!

20 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

spaghetti

325 g

kipfiletblokjes

1 el

traditionele olijfolie

200 ml

verse slagroom

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

1 teen

knoflook

2 takjes

verse basilicum

Kleine kinderen kunnen 'spaghetti' vaak niet eens goed uitspreken, maar ze smullen er wel van!

Aan de slag

1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfiletblokjes goed droog en bak ze in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Breng in een steelpan de slagroom met de paprika en de knoflook zachtjes aan de kook, laat 7-8 minuten op zacht vuur stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de blaadjes van de basilicum af.

3

Doe de laatste 2 minuten de basilicumblaadjes erbij en pureer het geheel met de staafmixer tot een dikke crème. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en leg de kipblokjes erop. Maal er naar smaak nog wat zwarte peper over. Garneer eventueel met basilicumblaadjes.

serveertipLekker met sla met een balsamicodressing.