bewaar
Spaghetti met ui-ansjovissaus
Spaghetti met ui-ansjovissaus
bewaar

Spaghetti met ui-ansjovissaus

25 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 teentjes

knoflook

700 g

rode uien

300 g

spaghetti

2 blikjes

ansjovisfilets in olijfolie

½ zakje

verse peterselie

1 dl

droge witte wijn

4 eetlepels

kappertjes

Aan de slag

Knoflook en uien pellen en fijnsnijden. Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Ansjovis laten uitlekken en olie opvangen. Ansjovis in stukjes snijden. Olijfolie (uit blikjes) verhitten in braadpan en ansjovis erdoor roeren. Uien en knoflook toevoegen en ca. 15 minuten op laag vuur bakken, regelmatig roeren. Peterselie fijnhakken. Wijn en kappertjes toevoegen aan uimengsel en goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti serveren met saus en garneren met peterselie. Lekker met groene salade.