bewaar
Spaghetti met geroosterde-paprikasaus
Spaghetti met geroosterde-paprikasaus
bewaar

Spaghetti met geroosterde-paprikasaus

55 min. bereiden
15 min. wachten
49waarderingen

Ingrediënten

3

rode paprika's

300 g

spaghetti

5 eetlepels

olijfolie

3 teentjes

knoflook

1

ui

2 theelepels

gedroogde oregano

100 ml

droge witte wijn

versgemalen zwarte peper

4 takjes

oregano

150 g

pecorino

2 eetlepels

kappertjes

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • staafmixer

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's op bakplaat in oven in 25 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Afgedekt 15 min. laten afkoelen. Vel en zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Vrijkomend vocht bewaren.

2

Spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. In pan 3 el olie verhitten en knoflook in 1 min. lichtbruin bakken. Op bord leggen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Paprika en gedroogde oregano 2 min. meebakken. Wijn en paprikavocht toevoegen. 5 min. laten sudderen. Mengsel met staafmixer pureren en saus iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Oreganoblaadjes grof hakken. Kaas in flinters schaven. Pasta afgieten en overdoen in vier warme diepe borden. Saus erop scheppen en kappertjes, knoflook, oregano en kaas erover verdelen. Nog wat olijfolie erover druppelen en peper erboven malen.