bewaar
Spaghetti met garnalen en artisjokken
Spaghetti met garnalen en artisjokken
bewaar

Spaghetti met garnalen en artisjokken

25 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

1 zak

gepelde, rauwe tijgergarnalen

300 g

spaghetti

1 blik

artisjokharten

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 grote

uien

2 theelepels

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

2 teentjes

knoflook

100 ml

droge witte wijn

50 g

groene olijven zonder pit

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

Garnalen ontdooien volgens aanwijzing op verpakking. In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Artisjokharten in vieren snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en ui met kruiden 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen door ui scheppen en 2 min. meebakken. Wijn erbij schenken en 2 min. laten inkoken. Artisjokken en olijven erdoor scheppen en nog 2-3 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Spaghetti afgieten en 2 el olie en zwarte peper erdoor roeren. Overdoen in vier warme diepe borden en garnalen-artisjoksaus erover verdelen.

tip

algemeenRoer in plaats van olijfolie met zwarte peper zelfgemaakte oliedressing door de spaghetti. Hak 1 rode peper zonder zaadjes en de muntblaadjes van 1 takje fijn en meng ze met wat grof zeezout door 4 eetlepels olijfolie.