
Ingrediënten
1 zak
gepelde, rauwe tijgergarnalen
300 g
spaghetti
1 blik
artisjokharten
4 eetlepels
olijfolie extra vierge
2 grote
uien
2 theelepels
gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 teentjes
knoflook
100 ml
droge witte wijn
50 g
groene olijven zonder pit
versgemalen zwarte peper
Aan de slag
Garnalen ontdooien volgens aanwijzing op verpakking. In ruim kokend water met zout spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. Artisjokharten in vieren snijden. In hapjespan 2 el olie verhitten en ui met kruiden 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Garnalen door ui scheppen en 2 min. meebakken. Wijn erbij schenken en 2 min. laten inkoken. Artisjokken en olijven erdoor scheppen en nog 2-3 min. meewarmen. Op smaak brengen met zout. Spaghetti afgieten en 2 el olie en zwarte peper erdoor roeren. Overdoen in vier warme diepe borden en garnalen-artisjoksaus erover verdelen.
algemeenRoer in plaats van olijfolie met zwarte peper zelfgemaakte oliedressing door de spaghetti. Hak 1 rode peper zonder zaadjes en de muntblaadjes van 1 takje fijn en meng ze met wat grof zeezout door 4 eetlepels olijfolie.