bewaar
Courgetteschotel uit de oven
Courgetteschotel uit de oven
bewaar

Courgetteschotel uit de oven

Mooi 'dakpan'gerecht: ook lekker met plakken tomaat en rode paprika.

10 min. bereiden
50 min. oventijd
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

2

rode uien

2 takjes

takje rozemarijn

3 takjes

verse tijm

2 tenen

knoflook

12

zwarte olijven zonder pit

4

traditionele olijfolie

2 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

  • aluminiumfolie

Mooi 'dakpan'gerecht: ook lekker met plakken tomaat en rode paprika.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgette en ui in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in en rangschik hier dakpansgewijs in rijen de courgette en ui in. Knip de takjes rozemarijn en tijm in kleinere stukken en steek deze tussen de groenten. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de knoflook en olijven over de schaal. Besprek de groenten met de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de groenten 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en laat de groenten in nog 15-20 min. bruin kleuren.

variatietipDit in olijfolie gegaarde courgettegerecht wordt in Frankrijk 'tian' genoemd. Leg tussen de courgette en ui eventueel ook plakken tomaat en repen rode paprika.