bewaar
Linguine met prei & ham
Linguine met prei & ham
bewaar

Linguine met prei & ham

Fris, simpel, snel: de perfecte pastasaus voor een doordeweekse drukke dag.

15 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

linguine

1

ui

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

600 g

gesneden prei

1 el

grove mosterd

200 g

zuivelspread bieslook light

200 g

beenhamreepjes

1

citroen

50 g

kappertjes

Fris, simpel, snel: de perfecte pastasaus voor een doordeweekse drukke dag.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, zuivelspread en ham toe en verwarm de saus nog 4 min. op laag vuur.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Roer het rasp en 2 el sap door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep door de saus. Bestrooi met de kappertjes en serveer direct.

serveertipLekker met geraspte gruyère (kaas).

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.